Elke dag een nieuwe uitdaging

TRUCKLIFE

Mike Steigerwald rijdt met zijn MAN TGX in de sector zwaartransport

Voor beroepschauffeur Mike Steigerwald is geen dag gelijk aan de andere. Integendeel, er wachten hem en zijn MAN TGX 41.640 steeds nieuwe uitdagingen, wat zijn werk zo boeiend voor hem maakt.

Als Mike Steigerwald in zijn schooltijd na de zomervakantie over zijn vakantie-ervaringen vertelde, schudde de lerares vol ongeloof haar hoofd. Volstrekt uitgesloten dat de jongen in Frankrijk, België en Nederland zou zijn geweest. Pas toen hij vertelde dat hij als bijrijder in de vrachtwagen van zijn oom mee had gereisd, geloofde zij wat hij haar had verteld.

“Ik zei al op de basisschool dat ik beroepschauffeur wilde worden en die wens heb ik laten uitkomen.”

Daarbij heeft hij een sector gekozen die hem elke dag voor bijzondere uitdagingen stelt. Met zijn MAN rijdt hij een 8-assige truck met oplegger of een 3- of 5-assige diepladercombinatie voor Hüffermann Krandienst GmbH en vervoert hij bijvoorbeeld grote kranen van bouwplaats naar bouwplaats of van windmolenpark naar windmolenpark. Hij is ook betrokken bij het monteren en demonteren van de grote machines, een taak waarvoor veel ervaring nodig is en die, zoals hij zegt, met de tijd groeit.

De transportopdrachten zelf moeten nauwkeurig worden gepland: Het gewicht van de lading, de afmetingen en de route zijn altijd verschillend. “Bij elke rit zijn er weer nieuwe uitdagingen,” zegt de 33-jarige. “Voor al mijn transporten moet een speciale vergunning worden aangevraagd, omdat mijn voertuig de normale afmetingen al overschrijdt – zowel in lengte als in gewicht.” Zijn voertuig is een MAN TGX 41.640, die hij buitengewoon waardeert. Want net als bij zijn beroepskeuze weet hij zeker dat er maar één voertuig voor hem is. Eens een MAN, altijd een MAN staat voor hem buiten kijf. “Op een paar uitzonderingen na rij ik al MAN vanaf het begin en ben ik helemaal overtuigd van het merk.” Daarom zou hij heel blij zijn als hij binnenkort in een van de MAN-voertuigen van de huidige MAN Truck-generatie zou kunnen rijden. Aangezien zijn andere wensen tot nu toe ook altijd goed hebben uitgepakt, zal hij er zeker niet al te lang meer op hoeven te wachten.