Die nieuwe is een droom

TRUCKLIFE

René rijdt nu in zijn droom-MAN

Het is een echte blikvanger, de nieuwe MAN TGX 18.510 van beroepschauffeur René Hintze. Hijzelf is dolgelukkig met zijn moderne leeuw. In zijn verhaal komen we te weten, waarom hij kort voor het beëindigen van een vakopleiding toch ervoor heeft gekozen vrachtwagenchauffeur te worden.

Eigenlijk had René net zijn opleiding tot huisschilder afgerond toen het vrachtwagenvirus hem alsnog te pakken kreeg, en hij besloot om zijn vrachtwagenrijbewijs te halen. Als kind al was hij enthousiast over die grote voertuigen. Toentertijd reed hij ook af en toe mee met zijn vader. “Ik vond het gewoon vet om ook zelf te rijden”, aldus René over zijn beslissing om alsnog in te stappen in de transportonderneming van zijn vader.

“Ik heb gewoon diesel in mijn bloed, daar ben ik mee opgegroeid”,

zegt de 34-jarige, die inmiddels onder zijn bijnaam “Schnuggy” onderweg is en als zodanig bij velen binnen het wereldje van de vrachtwagenchauffeurs bekend is. Hij is al sinds 2008 als beroepschauffeur in de weer en hij beleeft nog altijd plezier aan dit, zoals hij zelf zegt, afwisselende beroep. Inmiddels houdt hij zich bezig met bulkvervoer en is hij verantwoordelijk voor de bouwplaatslogistiek in het lokaal- en langeafstandsverkeer. Tijdens zijn dagelijkse werkzaamheden staat hij voortdurend voor uitdagingen. Meestal als het erom gaat naar nieuwe klanten te rijden: In dat geval kan het wel eens hachelijk worden om er überhaupt met de vrachtwagen te komen.

Dan is het maar goed als je je in dergelijke gevallen alleen maar op het rijden hoeft te concentreren omdat de vrachtwagen betrouwbaar zijn werk doet. René heeft duidelijk een voorkeur voor MAN. Sinds hij in 2008 bij de firma van zijn vader een MAN TGX demonstratiemodel mocht testen, is hij een absolute fan van het merk met de leeuw. “Ik wilde gewoon in die MAN TGX rijden en daarmee is het begonnen: Eén keer een leeuw, altijd een leeuw”, zeg René. Bij andere firma’s had hij ook af en toe de gelegenheid om in vrachtwagens van andere fabrikanten te rijden – maar dat kon niks veranderen aan zijn trouw aan de leeuw. “Eén ding was voor mij altijd duidelijk: Ik wil weer in een MAN rijden!”, aldus de chauffeur uit Müncheberg.

En dat doet hij. Met een “onbeschrijflijk mooi voertuig”, zoals hij zelf zegt. De staalblauwe MAN TGX 18.510 uit de nieuwe MAN Truck generatie is zijn absolute droomvoertuig en er is niets wat hem nog beter zou kunnen maken. Desondanks blijft er natuurlijk altijd wat te wensen. Een of ander detail zou natuurlijk altijd nog kunnen worden aangepast, zoals bijvoorbeeld een volledig in leder uitgevoerd interieur. Maar verder is René heel stellig: “Ik heb de MAN gekregen die ik altijd al heb gewild.”