Met leeuwenkracht naar de liefde van je leven rijden

TRUCKSTOP

Marlene en Andre vonden elkaar op het tweede gezicht dankzij vrachtwagens

Togetherness makes the heart grow fonder – dat kun je wel zeggen van Marlene en Andre, een stel dat elkaar heeft gevonden door hun passie voor autorijden. Ondertussen hebben de twee het niet alleen gemaakt achter het stuur van de vrachtwagen, maar ook aan het altaar. Hier komt het levensverhaal van de twee.

Marlene werkte al jaren als beroepschauffeur toen ze Andre ontmoette op een datingplatform. De vonk sloeg niet meteen over, herinnert Marlene zich, maar toch kwamen de twee nader tot elkaar. Andre was vooral onder de indruk van Marlene’s baan als vrachtwagenchauffeur. Hij wilde ook al heel lang als vrachtwagenchauffeur werken. De twee hielden contact en ontmoetten elkaar steeds weer – “op een gegeven moment waren we onafscheidelijk,” zegt Marlene. “Toen Andre tijdens de Corona-periode kort werk had bij zijn toenmalige baan in een gieterij in Freiberg, reed hij vele weken met mij mee als copiloot.”

Marlene, die als kind al flirtte met autorijden, kwam zelf pas via een omweg achter het stuur terecht. Als kind reisde ze veel met haar ouders en grootouders, die als showmannen werkten, en ze had er altijd van gedroomd om op een dag hun trailer te trekken. Haar leertijd als restaurantmanager werd onderbroken door een ernstig auto-ongeluk, waardoor Marlene zich moest omscholen, een omstandigheid waarvan de nu 42-jarige heeft geprofiteerd om professioneel chauffeur te worden.

Net als Marlene droomde Andre er ook al lang van om chauffeur te worden. Hij gebruikt de reizen die hij met Marlene deelt om een concreet beeld van het beroep te krijgen. En uiteindelijk om zelf de stap te zetten: “Mijn toenmalige baas zei tegen Andre: “Als je wilt, ik zoek nog chauffeurs, dan kun je bij mij beginnen,” herinnert Marlene zich, “we hebben toen geen twee keer nagedacht.” Andre schreef zich in voor een rijbewijs en deed dat binnen drie maanden. Vanaf dat moment waren hij en Marlene niet alleen een koppel – de twee waren intussen ook gaan samenwonen – maar ook professionele collega’s.

“We leven onze droom en vinden het geweldig,”

vertelt Marlene enthousiast.

Beiden zijn doordeweeks in het langeafstandsvervoer door heel Duitsland onderweg. In het weekend brengen ze samen tijd door of, als hun tournees het toelaten, soms onderweg: “Trucker romance met een klapstoel voor de vrachtwagen,” lacht Marlene. Een paar weken geleden was er veel romantiek met een vrachtwagen voor het stel uit Döbeln: Het paar reisde niet naar hun bruiloft in een klassieke koets, maar natuurlijk in een vrachtwagen, net als een trucker: voor Marlene’s tocht door het gangpad stond een chique MAN Lion ter beschikking, royaal uitgeleend door MAN Leipzig voor de mooie dag. “Een grote dank aan MAN Leipzig, die ervoor zorgde dat ik met leeuwenkracht naar de liefde van mijn leven kon rijden.”