Het beroep van chauffeur is mooi en interessant

TRUCKSTOP

Heinz Bill GmbH wil bijdragen aan een imagoverandering met "Rijden voor Duitsland".

Hoe vestig je de aandacht van de maatschappij op de huidige moeilijke situatie in de transportsector en verbeter je het imago van beroepschauffeurs? Met “Driving for Germany” is ondernemer Christian Bill overtuigd en daarom is hij met zijn team betrokken bij het MAN-initiatief.

Alles wat gegoten kan worden, gaat op tournee bij bouwmaterialenhandel Heinz Bill GmbH met de 18 vrachtwagens van het bedrijf. Er is ook een dochteronderneming die steengroeven, stortplaatsen en recyclingwerven exploiteert. Bedrijfseigenaar Christian Bill is dus goed bekend met de processen, vereisten en uitdagingen van de transportindustrie. De laatste liggen momenteel in “het vinden van chauffeurs die goed werk leveren”, zegt Christian Bill.

Het is het eerste onderwerp dat opduikt als je naar de website van het bedrijf gaat: “Bye-bye asfaltcowboy – hallo rijdende IT-specialist” We zijn op zoek naar chauffeurs. Solliciteer nu! – staat er als oproep aan potentiële nieuwe werknemers. Chauffeurs van Bill krijgen een bovengemiddeld loon en aantrekkelijke aanbiedingen: “We bieden bijscholing en speciale betalingen. Bovendien organiseren we elk jaar een zomer- en een kerstfeest voor onze werknemers,” zegt Christian Bill. Toch is het moeilijk om mensen te vinden.

“Wij denken dat het beroep veel leuker en interessanter is dan het vaak wordt afgeschilderd en we willen ervoor zorgen dat vrachtwagenchauffeurs meer waardering krijgen.”

De ondernemer wil “buitenstaanders bewust maken van de moeilijkheden waarmee de sector te kampen heeft” en daarom besloot hij deel te nemen aan het MAN-initiatief “Rijden voor Duitsland”. Het wordt tijd dat de ernst van de situatie wordt erkend en ook op maatschappelijk niveau wordt erkend. Hij hoopt ook dat het initiatief het imago van het beroep van chauffeur zal verbeteren en dat meer jonge mensen weer enthousiast zullen worden voor het beroep.

Christian Bill toont ook buiten de kantooruren van zijn bedrijf gepassioneerde betrokkenheid bij chauffeurs: zo gebruikte de ondernemer een privéfeest om donaties in te zamelen voor het MAN-hulpfonds “Fahrer helfen Fahrern e.V.” (Chauffeurs Helpen Chauffeurs) en zo chauffeurs in nood te helpen. De opbrengst overhandigde hij persoonlijk aan een medewerker van de non-profitorganisatie op de MAN-kerstmarkt 2022.