Dit is de mooiste MAN truck van Europa!

TRUCKSTOP

Beroepschauffeur Pawel bepaalt zelf de MAN Truck Kampioen

De “White Lion” van Paweł Pabich is een van de mooiste trucks van Europa. Dat is tenminste hoe de stemmers van de MAN Truck Champions 2023 competitie het zien, die de witte leeuw met hun stemmen op de eerste plaats hebben gezet. In dit verhaal kun je de truck en de chauffeur wat beter leren kennen.

Witte leeuwen vergezellen Paweł Pabich uit Siechnice al zijn hele professionele carrière als vrachtwagenchauffeur. “Alle trucks waarin ik heb gereden waren wit.” In het geval van zijn huidige witte MAN, moet deze “White Lion” worden genoemd vanwege het bedrijfslogo, onthult Paweł, die al 13 jaar het chauffeursvak uitoefent. Het is zijn droombaan, zegt hij, omdat hij houdt van “de sensatie van het vrachtwagenchauffeur zijn”. Hij heeft het speciale ontwerp van zijn MAN al verschillende keren gepresenteerd op evenementen en festivals, waaronder de Master Truck 2023 in Opole. Paweł zegt echter dat vrienden hem en zijn MAN TGX 18.460 hebben ingeschreven voor deelname aan de MAN Truck Champion of Europe. En ze hielpen hem ook stemmen te krijgen voor de witte supertruck. “Mateusz Krakowiak heeft de meeste reclame voor mijn MAN gemaakt,” onthult Paweł. Hij werkt voor het bureau dat namens MAN zorgt voor het Poolse deel van de Trucker’s World-chauffeursclub. Het was een inspanning die vruchten afwierp. De witte MAN van Paweł trok immers zoveel fans dat hij doorging naar de laatste evaluatie van de competitie en van daaruit naar de top, de MAN Truck Champion of Europe. Zelfs Paweł, die zichzelf absoluut als een zelfverzekerd persoon beschouwt, had dat niet verwacht:

“Het overtrof mijn verwachtingen. Daar staan in het MAN Truck Forum in München was een droom die uitkwam,”

zegt Paweł, die het gevoel beschrijft om op het podium gevierd te worden als winnaar.

En natuurlijk werd er niet alleen feest gevierd op het MAN Trucknology Festival in München: “We hebben meerdere dagen gegeten en gefeest op een festival in Polen”, lacht Paweł. Samen met vrienden en familie, die allemaal erg trots op hem en zijn White Lion zijn.

Om het ver te schoppen met zijn goed gestylde MAN, heeft Paweł er ook echt veel voor gedaan en alles onder het motto “Leeuw” gezet: De stenen beschermplaat siert de edele MAN-leeuw en niet alleen de naam van de truck. De verlichte bumbbar en de lampen en lampenbalk op het radiatorrooster en cabinedak dienen ook als verfraaiing. Twee Michelinmannetjes – natuurlijk allemaal in het wit – sieren de truck ook.
sieren ook de truck. Dat Paweł zich thuis voelt in zijn MAN is op het eerste gezicht duidelijk. Fijn gecoördineerd leer in beige en bruin siert de inrichting, de stoelen, het slaapgedeelte en de vloer. De laatste glanst met een ander uitgebreid detail, een leeuwenborduursel dat eruitziet alsof het net gemaakt is. Geen wonder dus dat deze tuning zoveel bewonderaars heeft gevonden.

Paweł zelf denkt ondertussen al na over welke truckhighlight hij zou kunnen laten zien als er in 2024 een nieuwe ronde van de MAN Truck Champion van start zou gaan. “Je moet voorbereid en gefocust blijven,” zegt Paweł over zijn werk als beroepschauffeur – zeker ook de ideale voorwaarden om te slagen in een competitie.