Sinds de jaren 90 op de schraag

TRUCKSTOP

Markus heeft veel kanten van het chauffeursvak meegemaakt

Rond de kerktoren is beroepschauffeur Markus Wortmann onderweg met zijn MAN kipperoplegger voor het bedrijf Albers Transporte. Ontdek waarom hij zijn werk altijd leuk heeft gevonden, ook al vindt hij niet alles meer leuk, in zijn Truck Life Story.

Markus Wortmann leerde het chauffeursvak kennen via zijn vader, die zelf beroepschauffeur was. Zelf koos hij aanvankelijk voor een ander carrièrepad en volgde een opleiding tot zager. Sindsdien is er enige tijd verstreken en Markus is allang gestopt met het werk dat hij toen leerde en dat nu houtbewerkingsmonteur wordt genoemd. In 1991 nam hij ook plaats achter het stuur van een vrachtwagen en sindsdien is hij letterlijk niet meer veranderd.

“Ik heb veel variaties van het chauffeursberoep uitgeprobeerd,” zegt hij, “in de beginjaren was je echt nog eigen baas” – maar dat is al lang voorbij. Telematica en mobiele telefoons zijn hier niet helemaal onschuldig aan, en Markus geeft toe dat hij het niet altijd leuk vindt. Het gebrek aan respect voor zijn beroep in de maatschappij stelt de ervaren chauffeur ook teleur. Toch zijn er voor hem nog steeds een paar kleine dingen die niet veranderd zijn. “Dat is precies waarom ik het werk vandaag de dag nog steeds met plezier doe,” zegt de 58-jarige.

“Rond de kerktoren” is zijn vaste route, die hij namens Albers Transporte met zijn MAN TGX 18.510 Hydrodrive met kipperoplegger in de zomermaanden rijdt om bouwmaterialen uit een steengroeve te vervoeren. kanon naar hoeveel目 “In de winter wordt er dan een schuifvloer achter de trekker gelegd en dan overnachten we soms zelfs weer,” vertelt Markus. “Maar ik ben elke keer weer blij als ik weer rond de kerktoren kan rijden.” Omdat hij geniet van de dagelijkse uitdagingen van zijn werk, houdt hij vooral van krappe bouw- en kipklussen – “iedereen kan simpel doen,” lacht de chauffeur uit Lennestadt. Hij is erg tevreden met zijn huidige voertuig, een MAN TGX. “Het is allemaal een kwestie van gewoonte,” zegt hij.

“Door de jaren heen heb ik voornamelijk MAN gereden. Elke fabrikant heeft wel iets te bieden, maar persoonlijk voel ik me gewoon het prettigst in een MAN.”