Italië heeft ook een vrachtwagenkampioen!

TRUCKSTOP

Beroepschauffeur Amin en zijn MAN gingen in de aanval

Trots en met een behendige glimlach namen ondernemer Giovanni Incampo en zijn chauffeur Amin Hnaien bij de prijsuitreiking in München de trofee voor hun MAN TGX in ontvangst: de derde plaats in het internationale MAN Truck Champion-klassement – fantastico!

Beroepschauffeur Amin Hnaien komt uit een familie van chauffeurs – zijn vader en twee broers die met hem samenwerken, verdienen hun brood met het besturen van vrachtwagens. Zijn baas Giovanni Incampo vond zijn weg naar commerciële voertuigen ook via zijn vader: “Mijn passie voor vrachtwagens komt van mijn vader en begon toen ik een kind was,” zegt de ondernemer. Tot op de dag van vandaag zit hij af en toe zelf achter het stuur, hoewel hij de meeste rijtijd natuurlijk overlaat aan zijn chauffeurs. Hij is zich bewust van hun belang, ook voor het voortbestaan van het bedrijf. Daarom doet hij er alles aan om hen met veel respect en waardering te behandelen.

“Ik probeer ze altijd zoveel mogelijk te helpen, moedig ze aan om hun best te doen en hecht altijd veel belang aan ze”

– precies zoals het hoort, zegt Giovanni Incampo.

Amin, die ook internationaal reist met zijn ladingen, zou ook graag meer respect zien voor chauffeurs op de weg en van de klanten waar hij lost. Net als goed gemarkeerde en schone serviceplaatsen. Des te leuker is het dus dat hij met zijn MAN niet alleen een krachtpatser met 510 pk en heel veel accessoires aan zijn zijde heeft, maar hem ook helemaal naar zijn ideeën en smaak mocht ontwerpen. Hij zou veel hebben overgenomen van modellen van buitenaf en die hebben gemengd met zijn eigen ideeën. En natuurlijk ging hij ook met zijn tijd mee, door het ontwerp en de functie altijd aan te passen aan de nieuwste specificaties. Het resultaat is een blikvanger die barst van de leeuwenkracht. Met de brullende leeuwenafbeeldingen op de zijkanten van de cabine is hij duidelijk in de aanval – Amin en zijn krachtpatser namen toen ook deel aan de MAN Truck Champion, waarvoor Giovanni Incampo de eerste vonk gaf en de truck en chauffeur registreerde.

“Eerlijk gezegd wist ik dat ik een van de eersten zou zijn”,

Amin vertelt ons hoe hij zich voelde toen hij aan de wedstrijd begon.

De manier waarop zijn truck was gebouwd, zou hem zelf volledig hebben overtuigd van het potentieel van de Lion. Genauso wie viele andere, die ihre Stimme für Amins Traum-Lkw abgegeben haben. Er selbst hat alle Freunde, Bekannte und Verwandte mobilisiert, für seinen Löwen zu stimmen – sie wären in ganz Europa verteilt, verrät er. Entsprechend zufrieden ist er damit, wie das Rennen um Europas schönsten Lkw am Ende ausgegangen ist: Platz drei und eine Einladung zur Siegesfeier nach München. Natürlich haben Giovanni und Amin gemeinsam auf der Bühne gestanden, um die Ehrung ihres Supertrucks entgegenzunehmen. Und gefeiert wurde selbstverständlich auch: Amin hat es mit Familie und Freunden getan, die mindestens genauso stolz auf Italiens MAN Truck Champion sind, wie er selbst. “Een geweldig resultaat”, zo vat hij het succes samen dat zijn designleeuw heeft behaald.