Sportieve elegantie uit Italië

TRUCKLIFE

Romano's truck nam deel aan de MAN Truck Champion-competitie

De MAN Truck Champion-competitie heeft veel MAN-chauffeurs en -eigenaars in heel Europa aangemoedigd om hun speciale voertuigen met de gemeenschap te delen. Onder de kanshebbers was de stijlvolle leeuw van beroepschauffeur Romano uit Italië.

Geen winnaar, maar toch een winnaar. Zo voelt beroepschauffeur Romano Rabachin zich met zijn MAN TGX 18.580 Individual Lion S. Dus hoewel de prachtige truck zijn nederlaag moest toegeven aan de andere deelnemers in de MAN Truck Champion-competitie, is Romano’s passie voor toeren met de Lion en dekzeiltrailer verzekerd. Romano kijkt al terug op een 40-jarige carrière als beroepschauffeur en wil ook de komende jaren achter het stuur van de truck doorbrengen.

“Ik heb altijd van autorijden gehouden,”

zegt Romano, die op zijn elfde via een buurman in aanraking kwam met vrachtwagens en zijn toekomstige droombaan. Hij beschrijft zichzelf als een truckliefhebber en als zodanig wilde hij zichzelf ook presenteren met zijn speciale leeuw als onderdeel van de MAN Truck Champion. Voor het ontwerp van de leeuw, zegt hij, lieten hij en zijn baas zich inspireren door MAN-magazines en kregen ze ook ideeën van hun MAN-dealer. “Het heeft een sportief en elegant ontwerp tegelijkertijd”, introduceert Romano de visuele kenmerken van zijn MAN TGX.
Het feit dat hij geen van de titels van de wedstrijd won, deert de gepassioneerde trucker niet. “Het was gewoon leuk om mee te doen,” zegt hij, met een sportieve kijk op de zaak.


Hij heeft ook veel bevestiging gekregen van vrienden en familie dat zijn Lion een hele mooie truck is en ook dat “ik met mijn 61 jaar een beetje gek ben”, lacht Romano. Het is helemaal niet gek dat Romano een van zijn mooiste tochten samen met zijn vrouw heeft kunnen meemaken: “Dat was jaren geleden in Engeland”, herinnert hij zich met zijn partner als bijrijder aan zijn zijde. Voor de rest is hij eigenlijk altijd alleen op tournee met zijn MAN. We wensen de truckliefhebber dat hij ook in de toekomst nog veel bijzondere ervaringen zal opdoen tijdens het beoefenen van zijn favoriete bezigheid en met zijn Leeuw – en dat er naast alle sportieve elegantie altijd ruimte zal zijn voor een beetje gekte of twee.