Traditioneel goed

TRUCKLIFE

Bij Getränke Gefromm werkt niets zonder MAN

Tradities zijn meestal op betrouwbaarheid en duurzaamheid gebaseerd. Precies om deze redenen rolt bij Getränke Gefromm het bier al bijna 30 jaar uitsluitend op MAN voertuigen van het terrein.

Jochen Gefromm staat voor zijn “langst dienstdoende voertuig”, een MAN 18.232 die hij in 1992 heeft aangeschaft. Ernaast staat de nieuwste MAN geparkeerd, een MAN 18.420 die het bedrijf samen met drie andere vrachtwagens van het merk met de leeuw in 2019 heeft aangeschaft. De 52-jarige econoom en directeur van het familiebedrijf Getränke Gefromm GmbH & Co. KG kent al zijn 25 MAN vrachtwagens tot op de laatste schroef. Jochen, die altijd al enthousiast was over techniek, verzorgde al op 14-jarige leeftijd de reparaties aan de voertuigen binnen het bedrijf van zijn ouders en tot op heden zijn de zaterdagen gereserveerd voor kleine werkzaamheden aan de voertuigen.

“Als MAN een nieuwe motor introduceert, kopen we deze gewoon zonder deze ooit uitgebreid te hebben uitgetest.”

Direct na zijn studie kreeg Jochen van vader Jürgen de verantwoordelijkheid over de gehele inkoop van de bedrijf toevertrouwd. Vader Jürgen was zoals zijn vader al op jonge leeftijd tot het in 1919 door zijn grootvader opgerichte familiebedrijf toegetreden en leidt het tot op de dag vandaag samen met zoon Jochen. Als een van zijn eerste officiële handelingen bouwde Jochen het wagenpark om tot een MAN vloot. “In 1990 was MAN de eerste fabrikant die een 18-tons vrachtwagen op de markt bracht, en die wilden wij beslist hebben”, aldus Jochen Gefromm over de reden waarom de eerste MAN werd aangeschaft. “De vrachtwagen had een kantelbare cabine en kunststof onderhoudskleppen, zodat alle punten waar een chauffeur of wagenparkbeheerder bij moest kunnen, snel en gemakkelijk bereikbaar waren. Een voertuig dat tot op heden nog zeer betrouwbaar dienst doet.” En dat was zo overtuigend dat er al bijna 30 jaar alleen nog maar MAN vrachtwagens voor Gefromm onderweg zijn.

Groot vertrouwen in de kwaliteit

De vrachtwagens worden onderhouden net zoals de tradities die ongetwijfeld een niet-onbelangrijke bijdrage hebben geleverd aan het aanhoudende succes van de onderneming. In 2019 werd het honderdjarige jubileum van het bedrijf gevierd. Voldoende redenen dus voor een gezamenlijke toost, vinden vader en zoon regelmatig. Ook het gezamenlijke biertje in de restaurants van bestaande en potentiële klanten vormt immers een traditie. Een mooi moment om te horen waar de schoen van de klant wringt en wat zijn wensen en zorgen zijn. Of voor het uitwisselen van onderwerpen waarvoor overdag geen tijd is. En natuurlijk voor allerlei discussies. Over hun vertrouwde merk bestaat echter geen discussie. Dat heeft traditie. Trouw aan het motto “Eens een MAN, altijd een MAN”. 

“Als MAN een nieuwe motor introduceert, kopen we deze gewoon zonder deze ooit uitgebreid te hebben uitgetest. Wij vertrouwen op de kwaliteit van het merk. Het heeft tot nog toe altijd gewerkt en zal ook in de toekomst blijven werken”, daarvan is Jochen Gefromm overtuigd.