Live on stage met de nieuwe MAN TGX

TRUCKSTOP

Voor trucker Marc een onvergetelijke ervaring

Welke fan van MAN droomt er niet van om als eerste op de nieuwe MAN TGX te mogen rijden? Voor Marc uit Engeland ging die droom in vervulling. Hij vergezelde de nieuwe leeuw bij zijn wereldpremière zelfs het podium op.

Toen Marc december vorig jaar bij zijn baas op het kantoor werd geroepen, hield hij met alles rekening, maar hij had er nooit aan gedacht dat hij als podiumchauffeur was gekozen voor de presentatie van de nieuwe MAN Truck Generation. “Ik ben overweldigd!” is de eerste reactie van de 61-jarige, die sinds 35 jaar als beroepschauffeur werkt en sinds 22 jaar op een MAN rijdt.

In een multimediale showtent aan de haven van Bilbao

Dit moment heeft Marc in de afgelopen dagen gerepeteerd en doorgespeeld – zonder publiek, zonder flitslichtspektakel en zonder applaus. Vanavond gaat het hierom: hij heeft zijn plaats op de bestuurdersstoel van de MAN TGX Individual Lion ingenomen, een blik op zijn bijrijder Göran Nyberg, directeur voor verkoop en marketing bij MAN Truck & Bus SE. Dan concentreert hij zich op de route waarlangs hij de truck vanuit het backstage-gedeelte het podium op rijdt. Moeiteloos stuurt hij de MAN tussen de beide andere voertuigen uit de nieuwe Truck generatie, die daar in de schijnwerpers al staan te wachten op de derde truck van het gezelschap. Pas als de vrachtwagen stilstaat en hij de motor uitschakelt, merkt hij het gejuich van het publiek op. Met een brede glimlach stapt Marc uit de gouden truck, die in deze kleur een nog grotere blikvanger is. Nu zal hij met meneer Nyberg nog over de nieuwe MAN vrachtwagen spreken.  

“In de nieuwe truck is ruimte genoeg om te dansen”

Als het applaus wegebt, wendt de presentator zich tot Marc: “Hoe was het en wat bevalt jou persoonlijk het beste aan het nieuwe voertuig?”
“Absoluut geweldig. Voordat ik überhaupt voor het eerst instapte, viel me het nieuwe design op. De nieuwe koplampen en de gehele radiatorkap zijn de grote blikvangers. Ook het instappen zelf is makkelijker”, zegt Marc. “Voor mij als langeafstandschauffeur is het interieur van de cabine natuurlijk enorm belangrijk. Het instrumentenbord is volledig ergonomisch afgestemd op de bestuurder. Zo kun je veel beter bij de schakelaars, en de bediening wordt extreem vergemakkelijkt. MAN SmartSelect zou ik het liefste meteen ook in mijn vrachtwagen hebben en het grote display ook. Op hobbelige wegen is deze bediening gewoon beter dan een touchscreen. Altijd alles in de hand. Top!” 

“Ruimte genoeg om te wonen”, antwoordt Marc lachend. “De nieuwe royale ruimte in de vrachtwagen bevalt me echt. Meer ruimte betekent natuurlijk meer comfort voor ons chauffeurs. Je kunt dan de pauzes goed in de vrachtwagen doorbrengen en genieten, vooral ook met het nieuwe soundsysteem. Het voelde direct als thuis!”

Marc had de nieuwe MAN TGX Individual Lion het liefste na de show direct mee naar Engeland genomen. Vooral omdat in deze vrachtwagen nog een kleine keuken is ingebouwd. Met deze gouden vrachtwagen zou hij sowieso overal de aandacht trekken. 
Met podiumchauffeur Marc heeft de nieuwe MAN TGX dus definitief al een fan gevonden. Hij vond het echt leuk. Er zat voor hem als Engelsman wel een uitdaging in: na zeer lange tijd weer eens rijden in een voertuig met het stuurwiel links.