Leren rijden met de beste in zijn klasse

TRUCKLIFE

Rijschool Biedermann is overtuigd van de MAN TGE

Kurt en Mario Biedermann leggen als rij-instructeurs soms 200 kilometer af op een dag. Betrouwbare voertuigen zijn daarbij van wezenlijk belang. Daarom kiezen zij met hun rijschool voor MAN.

Sinds 1993 leidt Kurt Biedermann rijleerlingen op tot bestuurder. Sinds 20 jaar biedt hij ook vrachtwagen- en autobus-rijlessen aan. Al net zo lang kiest hij voor de voertuigen van MAN: naast een 26-tonner van MAN gebruikt de rijschool inmiddels een MAN TGE voor het praktijkonderwijs. “Wij rijden sinds 20 jaar MAN. Zo zijn wij ook bij de MAN TGE uitgekomen. Naar mijn mening het beste opleidingsvoertuig in deze klasse”, vertelt Kurt Biedermann enthousiast over de MAN Van.

“Onze rijleerlingen kunnen geweldig goed overweg met de MAN TGE”

Ook Kurt Biedermanns zoon Mario, die sinds 12 jaar ook als rij-instructeur werkt in het bedrijf, is overtuigd van de kwaliteiten van de MAN TGE:  
“De MAN bestelwagen is zeer eenvoudig te bedienen en beschikt over vele standaardhulpsystemen die de rijleerlingen goed kunnen gebruiken.” Lane Guard System, cruise control en Adaptive Cruise Control vergemakkelijken daarbij niet alleen het verloop van de lessen; de veilige omgang met de slimme assistenten zal in de toekomst ook belangrijker worden. De toetsingsrichtlijnen zullen zodanig worden gewijzigd dat rijleerlingen moeten weten hoe je de hulpsystemen correct bedient.

Onder de leerlingen die hun rijbewijs met de MAN TGE willen behalen, zijn veel ambachtslieden, reddingswerkers en eigenaars van campers en paarden.
“Als je ziet hoe weinig de rijleerlingen in het begin kunnen en dat ze aan het einde opgeleide bestuurders zijn; dat is het leukste”, aldus Kurt Biedermann, die vertelt wat hem het beste bevalt in zijn beroep.

Vader en zoon zijn van plan de MAN TGE ook privé te gaan gebruiken: “We hebben er al langer over nagedacht om de MAN TGE uit te bouwen tot een camper.” Aangezien MAN zijn bestelwagen binnenkort ook in de camping-variant op de markt zal brengen, overwegen de Biedermanns deze te kopen. “Ons eerste doel zou dan Kreta zijn.”
De MAN TGE wist in het geval van de familie Biedermann dus volledig te overtuigen.

De MAN TGE – een echte allrounder. 

Hier vind je alle details en variaties met betrekking tot de MAN bestelwagen.