De eerste indruk telt

Bij LTN GmbH rijdt Dortmund met MAN

Voetbal en passie voor het merk MAN gaan perfect samen: hoe goed de twee samen in teamverband spelen, blijkt uit de Bundesliga-leeuwen in zwart en gele BVB-fankleuren van de ondernemersfamilie Niedenführ uit Dortmund.

Vrachtwagens zijn het vlaggenschip van het bedrijf waarvoor ze worden ingezet: een aantal voertuigen die op de baan zijn voor LTN GmbH van de familie Niedenführ geven ook iets prijs van de gepassioneerde relatie van hun eigenaar met de Bundesliga-club van BVB Borussia Dortmund. Het idee om twee van de stijlvolle MAN Bundesliga-vrachtwagens in de vloot te brengen, kwam bij Marco Niedenführ op toen hij zag hoe goed de MAN-vrachtwagen van 7,5 ton van zijn ouders – ook in het ontwerp van Borussia Dortmund – werden ontvangen door chauffeurs en voorbijgangers.

“De MAN van SNT GmbH rijdt naar elke BVB-thuismatch en levert daar heerlijke pretzels, broodjes en nog veel meer. Omdat het voertuig zoveel aandacht krijgt, was het een inspiratiebron om vrachtwagens in het BVB-ontwerp voor mijn bedrijf te kopen ”, zegt Marco Niedenführ, die uitlegt hoe hij aan zijn fan-trucks kwam. De positieve reacties van klanten en voorbijgangers laten zien dat deze beslissing een schot in de roos was:

“Velen willen de vrachtwagens van naderbij bekijken en foto’s maken”.

De vrachtwagens brengen ook vreugde bij de chauffeurs die met hen de baan op mogen, wat niet alleen te danken is aan het stoere design, maar ook aan het gebruiksgemak en de uitstekende chauffeursfocus van de “leeuwen”. Bij LTN kunnen medewerkers die al lang bij ons werken en die hun voertuigen van de nodige zorg voorzien, genieten van deze voetbalwagens.

De zwart-gele Bundesliga-vrachtwagens worden door het transport- en logistiekbedrijf ingezet waar ze ook nodig zijn: in het nationale langeafstandstransport, in de warenhuis- en voedsellogistiek en voor het vervoer van dranken.

Marco Niedenführ weet dat zijn “Bundesliga-club” veel meer positieve punten heeft dan louter het aantrekkelijke uiterlijk. Hij is ook een fervent voorstander van deze voertuigen vanwege hun betrouwbaarheid, efficiëntie en zuinigheid. Daarom zijn er, naast de twee BVB-vrachtwagens en nog een Dortmund-leeuw met een aangepast skyline-ontwerp, in totaal 70 MAN-voertuigen in zijn vloot. Als hij zijn zin krijgt, zullen er in de toekomst meer speciaal ontworpen vrachtwagens bij hem op het veld staan. Zal hij meer “voetballers” in het team krijgen? Hoe dan ook, de eerste indruk telt, en bij LTN GmbH behoort dat al tot de eerste klasse als het gaat om voorkomen en service.