Der er en der har tiltrækningskraft

Franz Müllner trækker tre MAN på samme tid

Stærk, stærkere, Austrian Rock: Franz Müllner elsker udfordringen. Hans kraftpræstation at trække tre MAN-lastbiler på samme tid, har sikret ham en ny verdensrekord.

Flyvemaskinetræk, stegepanderulle, ti timers træning i 75 meters højde på Wiens pariserhjul: styrke- og udholdenhedssportsmanden Franz fra Salzburg, kendt som Austrian Rock, elsker det ekstreme og samler på verdensrekorder: Ved firmaet Schrack Techniks jubilæum blev den stærke mand bogstavelig talt spændt foran køretøjerne og hentede på den måde sin næste rekord.

„Jeg ville klare ti meter og det blev til 20 meter på 58 sekunder!“

Franz Müllner

Tre MAN på rebet

Tre MAN TGX 18.540 på hver 7,5 tons sad i en række på det reb, som Franz skulle trække. Efter en besværlig start kom de tre sættevognstrækkere langsomt i bevægelse. „Det var ikke så svært at få de første to i bevægelse. Udfordringen lå i at få den sidste lastbil til at rulle“, siger Franz efter verdensrekordforsøget. ”Den sværeste del var helt sikkert at trække køretøjerne sådan, at de ikke brød ud, da de jo kun er forbundet med et reb“. I slutningen gik det hele glat og Franz kan juble.: „Jeg ville klare ti meter og det blev til 20 meter på 58 sekunder!“ Således er han den første, det lykkedes for. Ekstremt stærk mand, ekstremt stærk historie.

Foto: © Andi Martyka